De kerk van Obergum

Obergumerkerk buitenkant
Op een vijf meter hoge wierde, in het hart van het dorp Winsum staat een prachtig monument, de kerk van Obergum. De geschiedenis van de kerk gaat terug tot in de 13e eeuw. Het gebouw is in de jaren 70 fraai gerenoveerd en staat sindsdien open voor algemeen gebruik. De kerk is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Deze sfeervolle kerk is in juni 2002 aangewezen als “huis der gemeente” voor het voltrekken van het burgerlijk huwelijk. De gemeente huurt de kerk voor 1 uur per huwelijk. De kerk biedt maximaal 120 zitplaatsen. U mag zelf aangeven hoe de inrichting van de kerk eruit moet zien en u kunt versieringen aanbrengen. Het is mogelijk om de kerk een avond van tevoren in gebruik te krijgen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden die u met de beheerder moet afrekenen. De kerk beschikt over een eigen keuken, dus u kunt uw gasten na afloop van de plechtigheid een hapje en/of drankje aanbieden. De beheerder legt u graag uit welke voorzieningen aanwezig zijn. U moet de kerk na afloop netjes en onbeschadigd achterlaten. U kunt het schoonmaken eventueel uitbesteden aan de beheerder.

Parkeren

Parkeren bij de kerk zelf is niet mogelijk. Wel kunt u met de beheerder afspraken maken over het parkeren van de trouwauto's naast de kerk. Voor overige auto's is er voldoende parkeergelegenheid op loopafstand aanwezig. Let wel: de Hoofdstraat Obergum en de Westerstraat zijn op vrijdag en zaterdag vanaf 11.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Bezichtigen

Voor het bezichtigen van de locaties kunt u zelf een afspraak maken met de beheerder:

André Bolhuis, Kerkpad 1, 9951 EP Winsum
tel. 06-49934126, e-mailadres ajkbolhuis@gmail.com

De kerk van Obergum staat aan Kerkpad nr. 10 in Winsum.

Obergumerkerk binnenkant