Trouwlocaties

In de gemeente Winsum kunt u trouwen in de raadzaal van het gemeentehuis, in de kerk van Oostum, de kerk van Obergum of in 't Waarhuis te Aduarderzijl. Dit kan van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Trouwen waar ú dat wilt

Heeft u uw oog laten vallen op een andere leuke locatie in onze gemeente? Vraag dan bij de gemeente na of uw huwelijk of geregistreerd partnerschap hier kan worden voltrokken. Dit mag ook een particuliere woning zijn,  zoals bijvoorbeeld uw eigen huis. Trouwen in de tuin is ook mogelijk. De enige uitzondering hierop vormt de tuin van het gemeentehuis. De door u gekozen locatie wordt dan eenmalig aangewezen als “ huis der gemeente”. Deze mogelijkheid is wel aan een aantal voorwaarden gebonden. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de het Klantcontactcentrum.

Trouwen op een vaste locatie

Voor de kerk van Oostum, de Obergumer kerk en het Waarhuis geldt het volgende:
Bij het Klantcontactcentrum kunt u een voorlopige datum en tijdstip reserveren. U kunt hiervoor bij ons langskomen,  bellen (0595-447777) of een email (gemeente@winsum.nl) sturen.  De datum wordt pas definitief, als de gemeente overleg heeft gehad met de beheerders over beschikbaarheid van de locatie. Voor het bezichtigen van de locaties kunt u zelf een afspraak maken met de beheerders.

Kiest u een andere locatie dan moet u de reservering zelf regelen. Informeer altijd van tevoren bij ons of die datum een afspraak voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie kan worden gemaakt.

Meer informatie over de verschillende trouwlocaties en foto’s vindt u verderop op deze pagina.

Allersmaborg
De Allersmaborg in Ezinge, een populaire trouwlocatie in de gemeente Winsum