Kosteloos trouwen of partnerschap registreren

Richtlijnen voor een kosteloos huwelijk / geregistreerd partnerschap, vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum van 12 juli 2005

  1. Een kosteloos huwelijk / geregistreerd partnerschap vindt plaats in het gemeentehuis van Winsum op maandagmorgen om 09.30 uur en om 10.00 uur.
  2. Het bruidspaar / de partners met genodigden dient / dienen zich te melden bij de receptie. Vervolgens zullen zij door de ambtenaar van de burgerlijke stand naar de ruimte begeleid worden waar de huwelijksvoltrekking / partnerschapsregistratie zal plaatsvinden.
  3. Een ambtenaar van de burgerlijke stand / medewerker van de sectie Publiekszaken is belast met de huwelijksvoltrekking / partnerschapsregistratie. Betrokkene zal de huwelijksvoltrekking / partnerschapsregistratieceremonie zonder verdere ambtelijke bijstand verzorgen.
  4. Een kosteloos huwelijk / geregistreerd partnerschap is een sobere plechtigheid. Het totale gezelschap van bruidspaar, getuigen en genodigden mag uit maximaal 10 personen bestaan. De plechtigheid bestaat uit een kort welkomstwoord, de officiƫle handeling en vervolgens weer afscheid nemen. De totale tijdsduur van de huwelijksvoltrekking / partnerschapsceremonie bedraagt hooguit 15 minuten.
  5. Het bruidspaar / de (te registreren) partners dient / dienen zelf voor 2 getuigen te zorgen. Hiervoor zullen geen ambtenaren van de gemeente Winsum beschikbaar worden gesteld.
  6. Het is niet toegestaan om rijst, confetti of iets dergelijks te strooien. Mocht er toch gestrooid worden dan worden schoonmaakkosten in rekening gebracht.
  7. Het gezelschap zal het gemeentehuis onmiddellijk na de plechtigheid zelfstandig moeten verlaten.