Trouwen in Winsum

U kunt uw relatie met uw levenspartner formeel op twee manieren regelen: met een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Het huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn gelijkwaardig en zijn mogelijk voor twee mensen van gelijk of verschillend geslacht. Waar hierna over "huwelijk" wordt gesproken, wordt ook bedoeld "geregistreerd partnerschap".

Melden

Melding van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap gebeurt bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden.

Trouwambtenaar kiezen

Voor de huwelijksvoltrekking in de gemeente Winsum kunt u kiezen uit een aantal trouwambtenaren. Op deze site stellen zij zich aan u voor.

Trouwlocatie kiezen

Er zijn vier vaste locaties voor de voltrekking van een huwelijk, namelijk de raadzaal van het gemeentehuis, de kerk in Oostum, de kerk in Obergum of 't Waarhuis te Aduarderzijl. Daarnaast kunt u ook zelf een trouwlocatie kiezen, bijvoorbeeld in uw eigen huis of tuin. Markante panden zoals Café Hammingh in Garnwerd of de Allersmaborg in Ezinge kunnen ook worden aangewezen als trouwlocatie.

Meer informatie

Informatie over de formele kant van het huwelijk vindt u in onze gemeentewinkel. Bijvoorbeeld wat u moet regelen als u trouwplannen heeft, hoeveel getuigen er aanwezig moeten zijn en wat het kost.

De grote dag