Gladheidsjournaal

Gladheidsbestrijding
Onze medewerkers van Beheer en Onderhoud staan vanaf 1 november paraat om gladheid op de openbare weg te bestrijden. Zij doen alles wat in hun vermogen ligt om de doorgaande routes voor u begaanbaar te maken en te houden. Maar het weer blijft een grillig natuurverschijnsel. Niet alle situaties zijn te voorzien! Pas uw weggebruik aan aan de weersomstandigheden. Neem zoveel mogelijk de doorgaande routes.

Gelet op kosten, duurzaamheid en praktische uitvoerbaarheid is het niet mogelijk om in alle straten te strooien. Uitgangspunt is dat iedereen binnen een straal van 500 meter op een gestrooide route moet kunnen komen. Hoofdwegen, bruggen en fietspaden worden eerst gestrooid. Direct daarop volgen de wijkontsluitingswegen. Bij aanhoudende sneeuwval gaat de gemeente over tot sneeuwruimen in combinatie met strooien.

Om gladheid te voorkomen bestrijdt de gemeente de gladheid ook preventief, dus als er gladheid wordt voorspeld. Dit gebeurt op doorgaande wijkontsluitingswegen, dorpsontsluitingswegen, bus- en schoolroutes en doorgaande wegen langs het water.

Op deze pagina vindt u informatie over de gemeentelijke wegen. Voor informatie over gladheidsbestrijding op provinciale wegen, zoals de N361 en de N363, kunt u terecht op de website van de provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl

Wat vindt u in dit gladheidsjournaal?

 

Meldingen/klachten

Meldingen of klachten over gladheid op de openbare weg kunt u aan ons doorgeven met het het speciale meldingsformulier over de openbare ruimte

Handige sites bij gladheid

 

Strooiploeg gemeente Winsum