Duurzaam leven

Afval scheiden is hoe dan ook goed voor het milieu, want veel dingen kunnen worden hergebruikt. Denk aan papier, glas en textiel. Ook frituurvet is geschikt voor hergebruik; er wordt onder andere biodiesel van gemaakt. Bij verschillende supermarkten zijn glasbakken, textielcontainers, containers voor frituurvet en voor klein chemisch afval aanwezig.

Op deze pagina leest u meer informatie over energie en subsidies

Meer tips

  • Let bij het kopen van een nieuw apparaat ook eens op het energielabel. Het A-label is het energiezuinigst, maar er zijn tegenwoordig ook al apparaten te koop met een A+ label! Het scheelt uiteindelijk geld doordat deze apparaten minder energie gebruiken, en je helpt er het milieu mee!
  • Zorg dat uw oude apparaat op de juiste wijze verwijderd wordt, hiervoor heeft u bij de aanschaf al een verwijderingsbijdrage betaald. Let daarbij ook eens op of het niet nog bruikbaar is, dan kan je het natuurlijk beter naar een kringloopwinkel brengen.
  • Ook in de keuken kunt u op duurzaamheid letten: koop producten die uit de regio komen, seizoensgroente, of biologische producten. Of eet een keertje geen vlees.

 

Externe links op het gebied van duurzaamheid