Wethouder Verschuren overhandigt verrassingsmand aan pleegouders

Gepubliceerd op: 08 november 2018

Merc Verschuren met verrassingsmand pleeggezin Douma
,,Waardering voor inwoners die iets voor een ander betekenen"

Wethouder Marc Verschuren, verantwoordelijk voor jeugdzorg in Winsum, heeft woensdag een verrassingsmand uitgedeeld aan het pleeggezin van de familie Douma. Het is vanuit de gemeente een blijk van waardering aan pleegouders voor hun zorg en taak die ze op zich genomen hebben.

Van woensdag 31 oktober tot en met 7 november is de Week van de Pleegzorg. De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond grijpen dit moment aan om extra aandacht te geven aan pleegzorg én de pleegouders. In onze vier gemeenten zijn er ruim 60 pleeggezinnen. Zij stellen hun hart en huis open voor een kind dat niet meer thuis kan wonen. Wethouders uit onze gemeenten zetten deze pleegouders in het zonnetje door hen een verrassingsmand aan te bieden.

Marc Verschuren: ,,Pleegouders vinden het vaak vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Er wordt meer en meer een beroep op iedereen gedaan om er voor elkaar te zijn. Inwoners die iets voor een ander betekenen, kwetsbare kinderen in dit geval, verdienen onze waardering." 

Informatieavond op 13 november

Naast deze waardering wordt rondom de Week van de Pleegzorg een aantal andere activiteiten georganiseerd. Samen met de vier pleegzorgorganisaties in de provincie Groningen organiseren we op 13 november een informatieavond over pleegzorg. De avond daarvoor is er een mini-symposium voor pleegouders en gemeenteambtenaren waar zij van elkaar kunnen leren. 

Pleegouders

Er is nog steeds behoefte aan meer pleeggezinnen. Soms kan een kind een tijdje niet meer thuis wonen, of helemaal niet meer bij ouders opgroeien omdat de ouders niet voor hun kind kunnen zorgen. De pleegzorgorganisaties die in de Provincie Groningen actief zijn (Elker Pleegzorg, Timon, Leger des Heils en William Schrikker), zijn altijd op zoek naar nieuwe pleegouders die een plek hebben in huis en hart.

Op de foto: Wethouder Marc Verschuren deelt een verrassingsmand uit aan het pleeggezin van de familie Douma. (foto: Herman Spier)