Sportstimulering 'Winsum Vitaal'

Bent u één van de mensen die wel wil beginnen met sporten of bewegen, maar niet goed weet wat u zou kunnen doen? Of heeft u al een tijd niet gesport en wilt u eerst wat losse lessen volgen? In onze gemeentegids vindt u een overzicht van het beweegaanbod in de gemeente Winsum. Kijk in de gids bij 'Sport'; daar vind u alle sportverenigingen, en ook de aparte uren voor specifieke groepen. Kijk nu wat bij u past!

beweeg- en beleeftuin Winsum
In Winsum proberen we sportieve ideeën en initiatieven van inwoners en sportverenigingen te realiseren. Het gaat om ideeën speciaal voor ouderen of juist voor kinderen, zoals het beweegdiploma. Maar ook om samenwerking. Eén van de uitgevoerde ideeën is de Beweegtuin bij De Twaalf Hoven in Winsum. De Beweegtuin is een inspirerende plek waar Winsumer ouderen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. Mensen kunnen de verschillende beweegtoestellen zelfstandig of onder begeleiding gebruiken. Ouderen kunnen zich opgeven voor beweegcursussen voor beginners of gevorderden. Een fysiotherapeut, buurtsportcoach of getrainde vrijwilliger ondersteunt hen daarbij. De Beweegtuin is vrij toegankelijk.

Sportstimuleringssubsidie

Heeft u ideeën om inwoners die nog niet sporten of bewegen in actie te laten komen? Dan kunt u incidentele subsidie uit het sportstimuleringsfonds aanvragen. Deze regeling is bedoeld voor subsidiëring van nieuwe plannen en projecten op het gebied van sportstimulering.

Bewegen is goed voor je en ook heel gezond. Maar nog niet iedereen doet het. Misschien heeft u plannen om daarin verandering te brengen. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met ouderen binnen uw vereniging. Of ideeën over schoolsport, gezondheidslessen op school, skeelerclinics etc. 

Buurtsportwerker

De inzet van de buurtsportwerker is onderdeel van het sportbeleid van de gemeente Winsum. De buurtsportwerker heeft de opdracht om mensen met elkaar te verbinden, nieuwe initiatieven te faciliteren en kwetsbare inwoners in beweging te krijgen en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. Na een succesvolle proef heeft de gemeente in december 2016 opdracht verleend voor inzet van buurtsportwerkers aan MJD, Jongerenwerk Barkema & De Haan en De Twaalf Hoven. Zij staan bekend onder de naam Winsum Vitaal en zijn te bereiken via het mailadres info@winsumvitaal.nl.

Buurtsportwerkers van Jongerenwerk Barkema en de Haan stellen zich voor:

Buurtsportwerker Ronald de Haan
Ik ben Ronald de Haan, ik ben 43 jaar en mijn hobby's zijn mijn gezin, mijn werk, voetbal en skiën. Dit jaar hebben we de opdracht gekregen om samen met collega instellingen sportactiviteiten te ondersteunen en te ontwikkelen. Onze insteek is om dit samen met de bevolking en sportverenigingen van de gemeente Winsum te doen. Vanuit onze instellingen zijn wij met name gericht op de jongeren doelgroep, kids tot jong volwassenen. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop samen met de jonge inwoners leuke activiteiten in de gemeente op te zetten. Wie weet, tot binnenkort! Ronald@winsumvitaal.nl / 06 - 250 928 22

Buurtsportwerker Annemiek van Dijk
Mijn naam is Annemiek van Dijk. Ik ben werkzaam bij jongerenwerk Barkema en de Haan en bij scholen bestuur Lauwers en Eems. Ik ben 30 jaar en heb een dochter: Saar. Mijn hobby's zijn tennis, snowboarden, wielrennen en lesgeven. Ik heb onwijs veel zin om in de gemeente Winsum aan de slag te gaan als buurtsportwerker. Samen met Ronald zal ik met name de doelgroep 10 t/m 26 jaar oppakken. Dit sluit perfect aan bij mijn werk als vakleerkracht op de basisschool. Voor ideeën of andere zaken kunt u altijd contact opnemen. Hopelijk tot binnenkort! Annemiek@winsumvitaal.nl  / 06 - 134 141 45

Buurtsportwerkers van de Hoven van de Hoven stellen zich voor:

Buurtsportwerker Wouter Bloem
Mijn naam is Wouter Bloem, 28 jaar en woonachtig in Winsum. Ik ben werkzaam als bewegingsagoog bij de Twaalf Hoven. Naast mijn werkzaamheden als bewegingsagoog ben ik ook werkzaam als buurtsportwerker in de gemeente Winsum onder de vlag Winsum Vitaal.  Hier zal ik mij, samen met collega Annetta Vink, inzetten voor de oudere (55+) sporter binnen de gemeente. In mijn vrije tijd voetbal ik in het eerste van v.v. Winsum en ben ik veel bezig met de verbouwing van mijn eerste koopwoning. W.bloem@dehoven.nl  

Buurtsportwerker Annetta Vink
Ik ben Annetta Vink. Werkzaam bij De Hoven. Ik ben 28 jaar en mijn hobby's zijn scouting, wandelen, skeeleren, fietsen en zwemmen, oftewel lekker in beweging zijn. Als buurtsportwerker wil ik mijn enthousiasme in bewegen inzetten om de inwoners van Gemeente Winsum te ondersteunen en stimuleren in sportactiviteiten. Ik zal mij met name bezighouden met de doelgroep 55+ en daarnaast zal ik mij ook richten op de beleef- en beweegtuin. Vragen en ideeën hoor ik graag, om er samen wat moois van te maken. Hopelijk tot binnenkort! Annetta@winsumvitaal.nl / 06 - 107 084 83

Buurtsportwerker van Maatschappelijke Juridische Dienstverlening (MJD) stelt zich voor:

Buurtsportwerker Jantine Meijer
Ik ben Jantine Meijer, werkzaam bij MJD en ik hou mij bezig met de doelgroep 30 tot en met 55 jaar. Al van jongs af aan ben ik actief in de sport. Eerst met zwemmen en basketballen en nu vooral met hardlopen en zwemmen. Daarnaast ligt mijn interesse bij voeding. Naast mijn baan als buurtsportcoach werk ik nog één dag als groepsleerkracht in het basisonderwijs en studeer ik aan de Hanzehogeschool (Master Healthy Ageing Professional). Ik heb als doel om, met de partners van Winsum Vitaal, activiteiten te ontwikkelen die gedragen worden door de bewoners van de gemeente Winsum waarbij ik een ondersteunende en stimulerende rol zal hebben. We hebben elkaar nodig om dit te kunnen bewerkstelligen dus neem vooral contact met mij op wanneer je  vragen/ideeën/opmerkingen hebt. Tot ziens! jantine@winsumvitaal.nl / 06 - 868 649 06.