Vacature: beleidsmedewerker Verkeer en Civiele techniek

Gepubliceerd op: 03 juli 2017

De gemeente Winsum is een aantrekkelijke gemeente van ongeveer 14.000 inwoners, zo'n 14 kilometer boven de stad Groningen. Als woongemeente biedt Winsum rust, ruimte en dynamiek voor nu en in de toekomst. De gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond gaan op 1 januari 2019 fuseren tot de gemeente Het Hogeland.

De gemeente Winsum zoekt voor het team Openbare Ruimte en Gebouwen een enthousiaste en gedreven

Beleidsmedewerker Verkeer en Civiele techniek

(36 uur per week tot en met 31 december 2018)

Hoe ziet onze organisatie er uit?

De gemeentelijke organisatie bestaat uit 11 teams; geclusterd in een drietal werkvelden. Het team Openbare Ruimte en Gebouwen maakt deel uit van het werkveld Ontwikkeling & Realisatie. Het team Openbare Ruimte en Gebouwen is voornamelijk verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling, onderhoud en nieuwe aanleg op het terrein van wegen, riolering en water, sport, groen, gebouwen en verkeer.

Wat houdt jouw functie in?

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling, advisering en uitvoering van beleid op voornamelijk het gebied van verkeerszaken. Je formuleert (beleids)plannen en –nota's en neemt deel aan projecten. Je signaleert en analyseert ontwikkelingen en wijzigingen in beleid (in- en extern) en vertaalt dit naar beleidsvorming. Daarnaast ben je belast met de uitvoering van het geformuleerde beleid en het toepassen van wet- en regelgeving, inclusief het beoordelen van en adviseren over aanvragen van maatschappelijke instellingen, bedrijven en burgers. Ook ben je belast met informatievoorziening, financieel beheer en correspondentie op het beleidsveld. Daarnaast voer je taken uit op het gebied van civiele techniek.

Wie zoeken wij?

Je beschikt over een opleiding op HBO-niveau op het gebied van verkeerskunde of een vergelijkbare opleiding en je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Bij voorkeur beschik je ook over kennis op het gebied van civiele techniek.

Je bent in staat om buiten je eigen kaders te denken en je bent bekwaam in het communiceren zowel mondeling als schriftelijk. Naast gevoel voor humor ben je een teamspeler met een nuchtere, doelgerichte houding die flexibel inspeelt op onverwachte omstandigheden. Je hebt gevoel voor het werken in een politiek bestuurlijke organisatie en beschikt over een klant- en omgevingsgerichte instelling.

Welke competenties vragen wij?

De generieke competenties die wij van iedere medewerker verwachten, zijn: klant- en omgevingsgericht en doel- en resultaatgericht. De specifieke competenties voor deze functie zijn: analytisch vermogen, draagvlak creëren, initiatief en samenwerkingsgericht.

Wat bieden wij?

Een aanstelling, mogelijk op basis van payroll, tot 1 januari 2019. Voor de functie geldt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van € 2.527,- tot maximaal € 3.712,- bruto per maand (functieschaal 9), op basis van een 36-urige werkweek.

Wil je meer weten?

Informatie over de inhoud van de functie word je graag gegeven door Jerry Koomans van den Dries, teamhoofd Openbare Ruimte en Gebouwen, telefoonnummer 0595-447784 / 06-51165266.

Inlichtingen over de procedure kun je krijgen bij Monique Niemeijer, beleidsmedewerker P&O, telefoonnummer 050-3018227. Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij benoeming. De gesprekken staan gepland op maandag 24 juli 2017.

Meer informatie over onze organisatie of over het verkeer- en vervoerbeleid vind je ook op deze website.

Reageren?

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 17 juli 2017 je motivatiebrief en CV aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum. Dit kan per e-mail via personeel.organisatie@bedum.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.