Tegemoetkomingen voor mensen met een laag inkomen

Gepubliceerd op: 13 juli 2018

meedoen
Voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Een keer een uitstapje maken of het lidmaatschap van een vereniging is dan een hele uitgave.  Heeft u een minimaal inkomen? Dan zijn er verschillende mee(r)doenregelingen waar u gebruik van kunt maken. Zodat  u actief mee kunt blijven doen aan het maatschappelijke leven.

U kunt een aanvraagformulier downloaden in het formulierenloket van Werkplein Ability. Of bel of mail ons: tel. 0595-750300 of balie@werkpleinability.nl.  U kunt een tegemoetkoming aanvragen voor bijvoorbeeld lidmaatschap en lessen sportvereniging of sportschool, muziekvereniging of muziekschool, zwemles, lidmaatschap bibliotheek, peuterspeelzaal, schoolreisje, kinderfeestje enz.

Voor kinderen: Jeugdsportfonds

Sommige kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Het lidmaatschap van een sportvereniging kan moeilijk op te brengen zijn voor ouders met een laag inkomen. Het Jeugdsportfonds helpt hierbij. Bedraagt uw inkomen maximaal 120% van het wettelijk sociaal minimum? Ga dan naar www.leergeld.nl en doe een aanvraag! Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt aan de penningmeester van de club. Verder krijgt u, indien nodig, een bon, waarmee sportkleding kan worden aangeschaft. Het bedrag dat wordt toegekend, is maximaal 225 euro per jaar per kind. 

Kijk voor meer Mee(r)doenregelingen op www.werkpleinability.nl