Taalhuis in bibliotheek Winsum

Gepubliceerd op: 10 januari 2018

Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit bericht te moeilijk om te lezen. Voor hen is het ook een enorme uitdaging om met het openbaar vervoer te reizen, lukt het voorlezen aan een (klein)zoon of (klein)dochter niet, is de administratie bijhouden lastig of is het werken met de computer een brug te ver. Voor die 1 op de 9 Nederlanders is het erg moeilijk om volop mee te doen in de samenleving.

Daarom is er een Taalhuis in de bibliotheek van Winsum.

Hoe werkt het Taalhuis?

In het Taalhuis staan een professionele coördinator van het Noorderpoort en speciaal geschoolde vrijwilligers klaar om u te ondersteunen. De hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte. Iemand heeft bijvoorbeeld moeite met leren of leert wat langzamer. Of wil in een groep les krijgen of juist liever met een taalmaatje aan de slag gaan. Kleine successen behalen en dan steeds een stap(je) verder. Dat is de manier waarop het Taalhuis werkt.

Het inloopspreekuur is elke woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur.
In de Bibliotheek Winsum, Regnerus Praediniusstraat 2

Taalhuisbmwe@noorderpoort.nl
0800-0234444

Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl

Het Taalhuis Winsum is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Winsum, Biblionet Groningen, Noorderpoort, Stichting Lezen & Schrijven, MJD, Humanitas, Werkplein Ability, Werk op Maat, Steunpunt vrijwilligerswerk.