Sjans op het Hogeland: prachtig afscheidscadeau!

Gepubliceerd op: 03 december 2018

Poster Sjans

De toneelvoorstelling Sjans op het Hogeland was een prachtig afscheidscadeau voor de inwoners van de gemeente Winsum. Burgemeester Rinus Michels noemt het blijspel ,,een schot in de roos.''

Alle acht voorstellingen, verspreid over locaties in de gemeente, waren uitverkocht. Er zijn in totaal 1400 bezoekers geweest. Burgemeester Michels complimenteert de Stichting Kulturele Kommissie Winsum (SKKW) met het succes. ,,Het gemeentebestuur heeft dit blijspel aan de inwoners geschonken. De SKKW heeft het mogelijk gemaakt. Op een geweldige, enthousiaste manier. Het was echt een toneelstuk van de inwoners voor de inwoners.''

Humor

Sjans op het Hogeland is geschreven door René Thedinga, geregisseerd door Nico van der Wijk, geproduceerd door Han Leever, de grime en kleding werden verzorgd door Gaike van der Laan en Helena Boomsma, het decor was ontworpen en gemaakt door Heine van Calker.

In het stuk is humoristisch en herkenbaar neergezet hoe het leven reilt en zeil in de dorpen van de gemeente Winsum. ,,Op de drempel naar de nieuwe gemeente Het Hogeland hebben we samen op een mooie manier terug kunnen kijken op de gemeente Winsum. Ik weet zeker dat de bezoekers hebben genoten'',  aldus burgemeester Michels.  

Iedereen die de voorstelling heeft bezocht, krijgt de mogelijkheid om de DVD gratis van de gemeente Winsum toegestuurd te krijgen. Dit wordt verzorgd door de SKKW. Alle bezoekers van de voorstellingen hebben inmiddels een mail van de SKKW ontvangen met de vraag of zij een dvd willen ontvangen. Heeft u geen e-mail gekregen en wilt u wel graag een dvd ontvangen, neem dan even contact op met de SKKW.