Nieuwe expositie: schilderijen en handwerken van bewoners en cliënten van De Twaalf Hoven

Gepubliceerd op: 29 november 2012

Op 4 december opent wethouder Wiebe Zorge een bijzondere nieuwe expositie in de hal van het gemeentehuis in Winsum. Bewoners en cliënten van verpleeghuis De Twaalf Hoven stellen daar hun eigengemaakte schilderijen en handwerken tentoon. 

Schilderijen

Zowel de schilderijen als de handwerken die worden tentoongesteld, zijn afkomstig van de afdeling Wierdezoom van verpleeghuis De Twaalf Hoven. De activiteitenbegeleiding van deze afdeling organiseert elke vrijdagochtend een schildergroep. Bewoners en cliënten gaan wekelijks bezig met het uiten van hun creativiteit door middel van schilderen. De schildergroep heeft niet als doel te presteren, het uitgangspunt is om samen bezig te zijn en je op deze manier te uiten. Maar ook de gezelligheid met elkaar is belangrijk. De bewoners staan er soms versteld van wat ze nog kunnen. De meeste schilderijen die worden tentoongesteld in het gemeentehuis, hebben als onderwerp ‘dieren’.

Handwerken

De handwerkgroep van de afdeling Wierdezoom van De Twaalf Hoven komt elke dinsdagmorgen bij elkaar. Dan is het tijd om samen te breien, haken, borduren en andere handwerktechnieken uit te oefenen. De bewoners en cliënten maken mooie dingen, zoals kussens en sjaals maar ook clowns en mobielhoesjes. Momenteel wordt er hard gewerkt om producten te maken voor de kerstmarkt die op 14 december wordt gehouden in het verpleeghuis.

Expositie

U kunt de expositie vanaf 4 december tot begin maart bezichtigen op maandag t/m donderdag van 8.00 – 17.00, vrijdag van 8.00 – 12.00 uur en op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

 

Client De Twaalf Hoven aan het schilderen

Kijk ook eens naar ...