Maandag 4 februari: testbericht NL-Alert

Gepubliceerd op: 30 januari 2013

NL-Alert: waarschuwing via de mobiele telefoon

Elke eerste maandag van de maand klinken de alarmsirenes als ze worden getest. U hoeft dan niets te doen. Gaat de sirene echter tijdens een noodsituatie, dan moet u naar binnen en ramen en deuren sluiten. Sinds eind 2012 is er een extra middel om u in noodsituaties te alarmeren: NL-Alert. NL-Alert waarschuwt u via de mobiele telefoon.

Stel er breekt ergens een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als u zich in dat gebied bevindt en u heeft uw mobiel ingesteld op NL-Alert, dan ontvangt u een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Zo worden meer mensen bereikt en beter geïnformeerd.

Controlebericht op maandag 4 februari

Op 1 december vorig jaar heeft de regio Groningen een regionaal testbericht NL-Alert uitgezonden in de provincie. Op maandag 4 februari rond 12.00 uur wordt het tweede NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest.

Stel uw mobiele telefoon nu in!

Op dit moment werkt NL-Alert al op ongeveer 60% van alle mobiele telefoons in Nederland. Op www.nl-alert.nl kunt u zien of uw mobiel geschikt is om NL-Alert te ontvangen. U leest hier ook hoe u uw mobiel instelt op NL-Alert. Ontvangt u op maandag 4 februari rond 12.00 uur een controlebericht, dan weet u meteen dat uw mobiel goed is ingesteld.

Kijk ook eens naar ...