Geef uw kijk op de toekomst van gemeente Winsum

Gepubliceerd op: 04 oktober 2012

Inwoners van de gemeente Winsum die afgelopen zaterdag de reizende tentoonstelling hebben gemist, kunnen alsnog hun kijk geven op de toekomst van de gemeente Winsum. Dat kunnen ze doen met vragenlijsten op deze site, een kaart in het gemeentehuis en een fotowedstrijd. De reizende tentoonstelling voor de structuurvisie werd goed bezocht: ongeveer vijftig inwoners bezochten de toerbus die Baflo, Winsum, Ezinge en Sauwerd aandeed.

Vragenlijsten

Inwoners die hun visie willen geven op hoe de gemeente Winsum er in 2035 uit zou moeten zien, kunnen dat doen met vier soorten vragenlijsten.  De lijsten hebben betrekking op de thema’s waar de structuurvisie zich op richt: wonen en samenleven, economie, een vitaal landelijk gebied en mobiliteit. U kunt kiezen om hun kijk op alle vier de thema’s te geven, of op een deel ervan. Wilt u online uw visie geven? Dat kan tot woensdag 17 oktober. Klik door op Dit vind ik.

Vlaggetjes

Ook in de hal van het gemeentehuis kunt u, tijdens de openingstijden, uw visie op de toekomst van Winsum geven. Dat doet u door op een vlaggetje uw mening te schrijven. De vlaggetjes zijn ingedeeld op thema en worden daarna op de kaart van Winsum geprikt. Ook deze mogelijkheid loopt tot 17 oktober. 

Fotowedstrijd

Wilt u niet alleen in woord, maar ook in beeld reageren? Doe dan mee aan de fotowedstrijd. De bedoeling is om het persoonlijke beeld voor de toekomst van de gemeente op twee inspirerende foto’s te laten zien. Gevraagd wordt om in 150 woorden toe te lichten welke kansen, mogelijkheden of verbeterpunten voor de gemeente de foto uitdrukt. Ook de fotowedstrijd loopt tot 17 oktober. Onder de beste inzendingen wordt een mooie prijs verloot. Lees meer op Uw beeld van de gemeente telt!

Structuurvisie

De gemeente Winsum moet ook in de toekomst een gemeente blijven waar het prettig wonen, werken en verblijven is. Daarom maakt de gemeente Winsum een nieuwe structuurvisie, waar in woord en beeld de hoofdlijnen voor toekomstige ruimtelijke plannen staan. Adviesbureau Inbo begeleidt de gemeente bij het opstellen van de structuurvisie. De gemeente stelt de structuurvisie samen op met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Afgelopen zaterdag trok de gemeente in een opvallende toerbus met een ‘reizende tentoonstelling’ door het gebied. Inwoners kwamen langs om hun kijk op de toekomst van het gebied te geven, onder meer door vlaggetjes met ideeën op de kaart van Winsum te prikken. Diezelfde kaart is nu te zien in de hal van het gemeentehuis. Daarnaast wisselden de inwoners van gedachten met aanwezig wethouder Jaap Hoekzema en medewerkers van de gemeente. Dat gebeurde onder andere over waarom het in hun dorp goed wonen, werken en verblijven is, en wat er misschien beter kan.

Kijk ook eens naar ...