EXTRA BIJEENKOMST ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW

Gepubliceerd op: 05 december 2012

De gemeente Winsum organiseert op dinsdag 11 december 2012 de tweede bijeenkomst over ‘Energiebesparing in bestaande bouw’ voor ondernemers in de gemeente. De bijeenkomst wordt vanaf 20.00 uur gehouden in zalencentrum de Hoogte in Winsum.

Duurzame gemeente

De gemeente Winsum heeft als doelstelling een van de duurzaamste gemeenten van Groningen te worden. Daarbij hoort een inspanning op het gebied van duurzame bouw. De afgelopen jaren zijn er diverse duurzaamheidsprojecten geweest in samenwerking met het bedrijfsleven. Zo bood het project Wonen ++ huiseigenaren de mogelijkheid hun woning te isoleren of een HR-ketel of zonne-energiesysteem aan te schaffen. Ondernemers uit de regio waren uitgenodigd om hieraan mee te doen en deze kans te grijpen.

Kansen voor ondernemers

Het project ‘Energiebesparing in bestaande bouw’ richt zich vooral op duurzame maatregelen in de bestaande bouw. Particuliere woningbezitters moeten inzicht krijgen in welke maatregelen mogelijk zijn en het moet hen makkelijk worden gemaakt om deze duurzame maatregelen toe te passen. Daar ligt voor ondernemers een kans. De gemeente benadert inwoners met de boodschap hoe nuttig en profijtelijk het kan zijn om te investeren in duurzame maatregelen. Waar echter een vraag wordt gecreëerd, is ook een aanbod nodig. Kunnen ondernemers deze klanten bedienen met raad en daad en met een goed aanbod? Er kan op deze manier een lokale markt ontstaan met investeringsvragen van particuliere woningbezitters. Tijdens de bijeenkomst op 11 december wil de gemeente hierover in gesprek met ondernemers.

 

Kijk ook eens naar ...