Persberichten

Internetcursus in bibliotheek Winsum

In Winsum starten in september twee cursussen digitale vaardigheid. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Ook bij overheden kunnen veel zaken digitaal worden geregeld. Maar wat als je dat moeilijk vindt? De gemeente Winsum biedt ondersteuning met twee gratis cursussen. Cursus Klik & Tik: voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. U maakt kennis met de computer en het internet. Het gaat hier om basisinformatie. De cursus is op maandagmorgen van 09.00 – 11.00 uur. Cursus Digisterker: voor mensen die al een beetje met internet om kunnen gaan, bijvoorbeeld met e-mail. Tijdens deze cursus leert u gebruik te maken van digitale (overheids)diensten van onder andere de gemeente. Deze cursus is op maandagmiddag van 13.30-15.30 uur. Kent u mensen die baat kunnen hebben bij één van deze cursussen? Of wilt u zelf graag meedoen? Dan kunt u zich melden bij de bibliotheek in Winsum, bij Hans Versteeg via 088-5061868 of via de mail: winsum@biblionetgroningen.nl. Beide cursussen zijn gratis en bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal willen kunnen regelen. De cursussen starten op 18 september 2017 en vinden plaats in de bibliotheek in Winsum. U kunt het hele jaar door aanschuiven.

Uw foto in de laatste gemeentegids van Winsum?

Volgend jaar in maart verschijnt de laatste gemeentegids van Winsum. Op 1 januari 2019 gaat de gemeente Winsum immers op in de nieuwe gemeente Het Hogeland, samen met de gemeenten Bedum, De Marne en Eemsmond. Graag willen we er samen met u een mooie gemeentegids Winsum 2018 van maken. Daarom organiseren wij een fotowedstrijd. Misschien heeft u prachtige foto´s, herkenbaar voor de gemeente Winsum en/of de Winsumse samenleving. Of lijkt het u leuk om speciaal voor deze gelegenheid met de camera op pad te gaan. Doe mee, breng Winsum in beeld en laat uw foto schitteren in de laatste gemeentegids van Winsum! Mail uw foto naar gemeente@winsum.nl onder vermelding van uw naam, woonplaats en de datum en locatie van de foto.

Wmo-cliënten ervaren dienstverlening Wmo-loket als positief

In het voorjaar van 2017 heeft gemeente Winsum een onderzoek laten uitvoeren naar de ervaringen van inwoners die in 2016 ondersteuning hebben gekregen via het Wmo-loket. Hoe tevreden zijn zij over de dienstverlening van het Wmo-loket? Wat vinden zij van de ondersteuning die zij hebben gekregen?