Persberichten

Kennismaken met 'Een leven lang bewegen'

Onder het motto "Een leven lang bewegen" wil Winsum Vitaal er voor zorgen dat zo veel mogelijk inwoners van de gemeente gaan en blijven sporten en/of bewegen. Bent u beweegaanbieder in de gemeente Winsum en wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@winsumvitaal.nl.

Tegemoetkomingen voor mensen met een laag inkomen

Voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Een keer een uitstapje maken of het lidmaatschap van een vereniging is dan een hele uitgave. Heeft u een minimaal inkomen? Dan zijn er verschillende mee(r)doenregelingen waar u gebruik van kunt maken. Zodat u actief mee kunt blijven doen aan het maatschappelijke leven. Kijk op www.werkpleinability.nl. Daar vindt u meer informatie en aanvraagformulieren.

Opening outdoor fitness park De Dikke Tien

Op zaterdag 21 juli wordt outdoor fitness park De Dikke Tien geopend.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Gaat u deze zomer op vakantie of lekker een dagje weg? Probeer een inbraak in uw woning te voorkomen.

Gemeentehuis op donderdag 12 juli dicht vanaf 15 uur

Het gemeentehuis is op donderdag 12 juli gesloten vanaf 15 uur.

Aanbestedingskalender geactualiseerd

De BMWE-gemeenten en Werkplein Ability hebben haar Aanbestedingskalender die afgelopen april is gepubliceerd vernieuwd.

Onderzoek reële tarieven Wmo 2019

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf. Onder deze ondergrens kunnen geen Wmo diensten Begeleiding worden geleverd. Wij gaan dit doen volgens een bestuursrechtelijke procedure.

Gewijzigde openingstijden Wmo-loketten

In de maanden juli en augustus wijzigt de telefonische bereikbaarheid van de Wmo-loketten BMWE. U kunt tussen 08.30 tot 12.00 uur bellen op het telefoonnummer 0595 - 437437.

Informatie over oplichting via internet

Phishing is een vorm van oplichting op het internet. Mensen worden vaak via een e-mail benaderd. In de mail staat een link die het slachtoffer naar een valse website lokt. Doordat u op de valse website inlogt krijgen de criminelen de beschikking over uw gebruikersnaam en -wachtwoord. Phishing e-mail lijkt vaak te komen van een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een bank, online winkel, uw gemeente, DigiD, RDW en andere overheidsinstellingen.