Persberichten

Wegwerkzaamheden-Asfaltonderhoud Gemeente Winsum

Vanaf dinsdag 5 juni t/m vrijdag 22 juni wordt op de volgende wegen asfaltonderhoud uitgevoerd met verkeershinder en omleidingen tot gevolg. Het gaat om de volgende gebieden:

De nieuwsbrief over woonwijk Munster is uit!

Lees de laatste nieuwtjes over de woonwijk Munster.

Collectieve inkoopactie energieloket Groningen

Vanaf 21 mei kunnen woningeigenaren in Winsum zich inschrijven voor de Inkoopactie Duurzame Installaties. Dit is een grootschalige collectieve inkoop van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. De inkoopactie is een initiatief van Energieloket Groningen en vereniging SLIM wonen met Energie, en wordt ondersteund door de Groninger gemeenten en de provincie. Door de collectieve inkoop wordt besparen op de energierekening voor Groningers nu tijdelijk extra eenvoudig, voordelig en betrouwbaar.

Veteranendag op 23 juni

Op zaterdag 23 juni organiseren de gemeenten Bedum, De Marne, Loppersum en Winsum samen weer een Veteranendag. Dit is een week vóór de landelijke Veteranendag in Den Haag, zodat de veteranen die dat willen, de mogelijkheid hebben om beide bijeenkomsten te bezoeken.

Gemeentehuis dicht op Tweede Pinksterdag, afvalronde gewijzigd

Op Tweede Pinksterdag 21 mei is het gemeentehuis gesloten. Dit geldt ook voor de werkplaats aan de Schouwerzijlsterweg.

Vacature: vakantiekrachten gezocht voor team Beheer en Onderhoud

Ben je op zoek naar een vakantiebaan in het groen? Gemeente Winsum, team Beheer en Onderhoud, is op zoek naar enthousiaste aanpakkers die al enige kennis van groen hebben opgedaan.

Ter nagedachtenis aan Holocaustslachtoffers Tweede Wereldoorlog

De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben als toekomstig gemeente Het Hogeland gezamenlijk besloten om alle namen van de slachtoffers die in onze gemeenten geboren zijn te adopteren ten behoeve van het Holocaust Namenmonument Nederland, www.holocaustnamenmonument.nl. In het kader van de 4 mei herdenking wordt deze lijst vandaag gepubliceerd aangevuld met foto’s en verhalen waardoor een aantal een gezicht krijgt.

Aansluiting snel internet voor buitengebied

Op dit moment heeft nog niet iedereen toegang tot snel internet. Vooral de bewoners in het buitengebied van onze gemeente hebben daar problemen mee. Daar komt echter verandering in. De zogenaamde witte adressen (of u dat bent kunt u checken op de website van Snel Internet Groningen) kunnen binnenkort worden aangesloten op snel internet dankzij onder andere een lening van de provincie en een subsidie van EBG en NCG. Door die bijdrage kan het bedrijf Rodin Broadband Groningen B.V., in samenwerking met Kabelnoord, aan de slag.

Herdenking op 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen.

Registratie naamsaanduiding politieke groeperingen /partijen

Politieke groeperingen (partijen), die in de nieuwe gemeente Het Hogeland onder een bepaalde aanduiding willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 november 2018 (nog geen officiële datum), dienen deze aanduiding uiterlijk maandag 27 augustus 2018 te laten registreren bij het centraal stembureau gevestigd in de gemeente Eemsmond. Voor de herindelingsverkiezing Het Hogeland is de gemeente Eemsmond de gemeente waar het centraal stembureau is gevestigd. Dit volgt uit de Wet Arhi (art 52).

Gemeentehuis gesloten op 10 en 11 mei

Op Hemelvaartsdag 10 mei en vrijdag 11 mei is het gemeentehuis gesloten.