Persberichten

Gewijzigde openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen zijn de openingstijden van het gemeentehuis anders dan u van ons gewend bent. Op donderdag 21 december is het gemeentehuis gesloten vanaf 15.00 uur in verband met een personeelsbijeenkomst. Maandag 25 en dinsdag 26 december (kerst) zijn we gesloten. Van woensdag 27 t/m vrijdag 29 december zijn we geopend van 8.30 tot 12.30 uur. De servicebalie is op deze dagen alleen op afspraak geopend. U kunt eenvoudig online een afspraak maken via www.winsum.nl. Op maandag 1 januari zijn we gesloten. Dinsdag 2 januari zijn we geopend vanaf 10.00 uur. Maandag 8 januari zijn we geopend vanaf 12.00 uur.

Reageren op het wetsvoorstel herindeling? Dat kan!

Ook in Den Haag worden de nodige stappen gezet om Het Hogeland mogelijk te maken. Het wetsvoorstel voor de BMWE-samenvoeging is daarvoor ingediend bij de Tweede Kamer. Als betrokkene of belangstellende kunt u tot vrijdag 22 december 2017 een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel.

Raad vergadert verder op donderdag 14 december

De agenda van de raadsvergadering van dinsdag 12 december telde maar liefst 33 agendapunten. Te veel om in een avond te behandelen. Daarom vergadert de gemeenteraad verder op donderdag 14 december, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis in Winsum. De agenda wordt dan voortgezet vanaf punt 7.

Overstap naar collectieve zorgverzekering voor minima: bezoek onze spreekuren

Een goede zorgverzekering is heel belangrijk, maar ook duur. Daarom hebben de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond een collectieve zorgverzekering afgesloten met Menzis. Deze verzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. U ontvangt 6% korting op de Basisverzekering en 9% op zowel de aanvullende verzekering en tandverzekering als u overstapt naar Menzis. De gemeente betaalt een deel van de premie. Zo bent u goed en betaalbaar verzekerd. U kunt deze collectieve zorgverzekering alleen afsluiten met een inkomen tot en met 120 procent van het bijstandsniveau, inclusief vakantietoeslag. U kunt nog tot en met 31 december overstappen naar de collectieve verzekering van uw keuze.

Vacature: medewerker beleidsuitvoering

De gemeente Winsum is een aantrekkelijke gemeente van ongeveer 14.000 inwoners, zo'n 14 kilometer boven de stad Groningen. Als woongemeente biedt Winsum rust, ruimte en dynamiek voor nu en in de toekomst. De gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond gaan op 1 januari 2019 fuseren tot de gemeente Het Hogeland. Voor het team Samenleving zoeken wij een enthousiaste medewerker beleidsuitvoering (16 uur per week tot en met 31 december 2018). Binnen deze functie wordt een bijdrage verwacht op de beleidsterreinen: •registratie en handhaving kinderopvang; •subsidieverlening; •ondersteuning Wmo-adviesraad; •onderwijshuisvesting. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk dinsdag 12 december je motivatiebrief en CV aan het college van B&W van de gemeente Winsum naar het mailadres personeel.organisatie@bedum.nl

Waar wordt er de komende tijd gekapt en gesnoeid?

Elk jaar wordt er in de winterperiode door Beheer en Onderhoud, Ability en andere bedrijven gesnoeid. Het snoeien van bomen sluit aan bij de uitgevoerde boomveiligheidsinspecties. Soms is het noodzakelijk om een boom te kappen. Bijvoorbeeld wanneer een boom ziek is. Voor deze bomen is vaak een kapmelding nodig. Kapmeldingen publiceren we in de Wiekslag en op de gemeentelijke website, www.winsum.nl.