Persberichten

Pilot 'Ondersteuner Jeugd & Gezin' van start in BMWE-gemeenten

Op maandag 16 oktober jl. is de pilot 'Ondersteuner Jeugd en Gezin' van start gegaan. Ervaren hulpverleners gaan vanaf nu werken voor zowel vier huisartsenpraktijken als voor het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Groningen. Op beide plekken bieden zij jeugd - en opvoedhulp aan kinderen en ouders. Om de 1-jarige pilot officieel af te trappen, ondertekenden de initiatiefnemers, de BMWE-gemeenten, de Huisartsenpraktijk Winsum, de samenwerkende ( aan Stichting De Pool verbonden) huisartsen uit Warffum, Eenrum en Usquert en de jeugd-GGZ instelling Molendrift een samenwerkingsovereenkomst.

Uitzending raadsvergadering vanavond rond 20.00 uur van start

Vanavond, 17 oktober 2017, komt de gemeenteraad van Winsum in openbare vergadering bijeen. De raadsavond start met een informerende raadsbijeenkomst. De verwachting is dat de raadsvergadering (aansluitend) rond de klok van 20.00 uur zal starten. Vanaf dat moment kunt u de vergadering live volgen via bestuur.winsum.nl. De agenda en de bijbehorende stukken zijn daar ook te vinden.

Speciale website over herindeling BMWE

Vanaf nu kunt u voor alle informatie over de herindeling van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond terecht op een nieuwe website www.bmwe-gemeenten.nl. Met de BMWE-website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen op weg naar Het Hogeland. Wij zijn benieuwd naar uw mening over de herindelingswebsite . Op de site kunt u een reactie achterlaten; onder de eerste 50 inwoners verloten we 10 manden met streekproducten uit Het Hogeland. Via facebook en twitter kunt u de ontwikkelingen rondom de herindeling ook volgen. Like ons op facebook: www.facebook/com/bmwe2019, of volg ons op twitter: @BMWE2019.

Gemeentehuis gesloten op maandag 23 oktober in verband met Baistemaart

Stichting Winsumer Baistemaart organiseert van 20 oktober t/m 23 oktober 2017 het traditionele Baistemaart-weekend in Winsum. Door alle activiteiten zijn de verkeersomstandigheden in het centrum van Winsum tijdens dit weekend anders dan gebruikelijk. Op maandag 23 oktober is het centrum van Winsum in verband met de Baistemaart, warenmarkt en kermis volledig afgesloten voor alle verkeer. Verder is het gemeentehuis op de dag van de Baistemaart, maandag 23 oktober, de hele dag gesloten voor het publiek.

Gemeente Winsum en Politie op de Baistemaart met Preventietruck

Op maandag 23 oktober staat vanaf 8.30 uur de preventietruck woninginbraken op de Beestenmarkt In de truck geven medewerkers van de politie en de gemeente Winsum advies en voorlichting over inbraakpreventie. Woninginbraken kunnen uw leven behoorlijk op de kop zetten. Door het treffen van preventiemaatregelen kunt u de kans op een woninginbraak sterk verkleinen. U vindt ons in de Geert Reindersstraat, ter hoogte van drukkerij Mekel. Op een groot scherm ziet u filmpjes over de wijze waarop inbrekers te werk gaan en wat bewoners zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen of minder gemakkelijk te maken. Bij de Preventietruck is een kozijn met meerdere sloten aanwezig om te demonstreren hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen als het hang- en sluitwerk niet goed is. Ook zijn er demonstraties over 'flipperen, hengelen en cilindertrekken'. Verder kunt u advies krijgen over hoe u uw woning beter kunt beschermen tegen inbraken. Ook is er informatie over Burgernet en over het opzetten van een WhatsApp-groep als buurtpreventie.

Spiritprijs 2017

Ook dit jaar wordt door burgemeester van Winsum weer de `Spiritprijs' uitgereikt. De Spiritprijs is bedoeld voor een persoon of een groep, die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van kunst, cultuur, leefbaarheid of sport. Kent u iemand die de prijs verdient? Lees meer hierover op de website van de gemeente: www.winsum.nl.

Expositie schilderijen Rita Bakhuijsen in gemeentehuis Winsum

Kunstenaar Rita Bakhuijsen, afkomstig uit Warfstermolen, exposeert vanaf 16 oktober 2017 in de centrale hal van het gemeentehuis in Winsum. Bakhuijsen studeerde bij de Koninklijke Academie Den Haag en de vakopleiding in Leiden/Haarlem. Ze is vooral portretschilder en maakt portretten met olieverf van mens en dier. Andere onderwerpen zijn stadsgezichten, afval (wat symbool staat voor verspilde welvaart), dieren en landschappen. Bakhuijsen schildert expressief. Opvallend aan haar werk is het intense kleurgebruik en contrast tussen licht en donker. Vanwege deze accenten ziet het werk er van afstand realistisch maar van dichtbij soms abstract uit.

Start actualisatie gemeentegids

In maart 2018 verschijnt de laatste gemeentegids van de gemeente Winsum. Op 1 januari 2019 gaat de gemeente Winsum immers op in de nieuwe gemeente Het Hogeland, samen met Bedum, De Marne en Eemsmond. De gids heeft een oplage van 7000 exemplaren en is een belangrijke bron van informatie over en van de gemeente Winsum. Advertenties maken de uitgave van de gids mogelijk, maar ook uit informatief oogpunt zijn zij een onmisbaar onderdeel ervan. Uitgever Akse Media bv is onlangs gestart met advertentiewerving voor de nieuwe gids. Advertentiewerving en het versturen van facturen voor advertenties in de Winsumer gemeentegids gebeurt officieel alleen door Akse Media bv. Het komt voor dat een bedrijf ten onrechte beweert advertenties te werven voor de gemeentegids. Ga dus niet in op verzoeken van andere bedrijven dan Akse Media bv als het gaat om adverteren in de gemeentegids van Winsum!

Babbeltrucs: trap er niet in!

Diefstal door een babbeltruc komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Week van de veiligheid Van 9 tot en met 15 oktober is de week van de veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op overvallen en inbraken toe. Een goede reden om er eens bij stil te staan hoe u kunt voorkomen dat u hiervan slachtoffer wordt. Laat bijvoorbeeld nooit zomaar een onbekende in uw woning toe. Doe de vorodeur dicht als u even naar binnen loopt om iets te halen. En wees altijd alert als u pint. Laat u niet afleiden en laat niemand meekijken bij het intoetsen van uw pincode.

Kindcentrum Baflo/Rasquert krijgt de naam Marciaborg

Kinderen en wethouder Harmannus Blok hebben op maandag 2 oktober jl. het bouwbord en de naam van het Kindcentrum Baflo/Rasquert aan de Meijmaweg onthuld. Onder toeziend oog van kinderen van obs Noordewier, cbds Ichthus en peuterspeelzaal van Kids2B werd met het onthullen van het bouwbord ook de naam van het gebouw zichtbaar: Marciaborg.

Nieuw telefoonnummer Wmo-loket

De consulenten van het Wmo-loket kunnen u helpen bij het regelen van ondersteuning in het dagelijkse leven of op het gebied van zorg en welzijn. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren in de samenleving. Heeft u vragen over een Persoons Gebonden Budget? Dan kunt u ook terecht bij het Wmo/Zorgloket. Om u nog beter te kunnen helpen is het Wmo-loket vanaf maandag 2 oktober bereikbaar via een nieuw telefoonnummer: 0595-437 437. Ook de tijden waarop we telefonisch bereikbaar zijn voor uw vragen zijn uitgebreid. U kunt ons bellen op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Snoeihoutronde

Van maandag 30 oktober t/m vrijdag 10 november rijden onze medewerkers van Beheer en Onderhoud weer de snoeihoutronde. U kunt uw snoeihout dan gratis laten ophalen. Alleen snoeihout dat is aangemeld, wordt opgehaald. U kunt uw snoeihout online aanmelden via www.winsum.nl. Of bel ons: 0595-447777. Aanmelden kan tot en met donderdag 26 oktober. Wij vragen uw naam, adres en telefoonnummer en hoeveel hout u aan wilt bieden. Uw telefoonnummer gebruiken wij alleen in noodgevallen. In principe bellen wij u dus niet!

Verplaatsingssubsidie en vastgoedverbeteringssubsidie voor ondernemers in centrum Winsum

De gemeente Winsum stelt € 1.000.000,- beschikbaar voor de relocatie van winkels en verbeteringen aan winkelpanden in het centrum van Winsum. Met als doel het versterken van de detailhandel in het centrum van Winsum. Ondernemers uit Winsum kunnen een beroep doen op een bijdrage voor verplaatsing naar het centrum en/of voor verbetering van vastgoed. Meer informatie en aanvraagformulieren op www.winsum.nl