Persberichten

Verkeersmaatregelen vanwege Tocht om de Noord

Op zaterdag 29 en zondag 30 september vindt het jaarlijkse wandelevenement Tocht om de Noord plaats. Het dorp Winsum is beide dagen start- en finishplaats.

Aankondiging militaire oefening 24 t/m 28 september

Van 24 tot en met 28 september 2018 wordt een militaire oefening gehouden in het gebied tussen Nes, Kloosterburen, Oldehove en Driesum.

Voorbereidende werkzaamheden Sportpark Winsum

Ten behoeve van de realisatie van het sportlandschap op het sportpark Winsum worden vanaf maandag 17 september voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Inloopavond over verbinding N361 met Onderdendamsterweg

Op donderdag 27 september 2018 is er een inloopavond over ontwerpbestemmingsplan De Kortsluiting. Dit plan gaat over de realisering van een directe verbinding van de N361 met de Onderdendamsterweg. De verbinding komt direct ten noorden van en aansluitend aan de bebouwing van Obergum. De inloopavond op 27 september is in de raadzaal, van 18.3o0 - 20.30 uur.

Bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met autisme

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland en Autisme Netwerk Groningen organiseren op maandag 1 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met autisme in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum.

8 oktober: kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen

De kandidaatstelling voor de verkiezing van de gemeenteraad van Het Hogeland is op 8 oktober 2018. Politieke partijen of groeperingen die willen deelnemen aan de verkiezing moeten op deze dag hun kandidatenlijst inleveren. Dit kan tussen 9.00 uur en 17.00 uur bij bureau Verkiezingen, Hoofdstraat-West 1, Uithuizen.

Stremming Wierumerschouwsterweg Adorp

Op maandag 24 september is de Wierumerschouwsterweg in Adorp gestremd voor doorgaand verkeer (uitgezonderd fietsers) in verband met wegwerkzaamheden.

Afscheid Wmo-adviesraad Winsum

Op vrijdag 14 september nam wethouder Verschuren officieel afscheid van de leden van de Wmo-adviesraad Winsum. De Wmo-adviesraad Winsum is in 2007 opgericht. Jarenlang hebben de leden zich met veel enthousiasme en betrokkenheid ingezet.

Training Mindfulness voor Mantelzorgers

Vanwege het grote succes in de voorgaande jaren en waardering van de deelnemers biedt het Steunpunt Mantelzorg Hogeland weer de training 'Mindfulness' door De Werkschuur aan voor mantelzorgers in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond.

Openbare informatiebijeenkomst De Tirrel

U bent van harte welkom bij de openbare informatiebijeenkomst over het Definitief Ontwerp van de Tirrel.

Aankondiging militaire oefening 17 t/m 21 september

Van 17 tot en met 21 september 2018 wordt een militaire oefening gehouden in het gebied tussen de plaatsen Dokkum en Winsum in de provincies Friesland en Groningen. Tijdens de oefening sturen waarnemers vanaf de grond vliegtuigen en helikopters aan.

Trijntje Soldaats Verhalenfestival

Op 15 en 16 september vindt in Ezinge het Trijntje Soldaats Verhalenfestival plaats.

Wegwerkzaamheden - Overwegen en aansluitende wegen tussen Sauwerd en Winsum

Vanaf maandag 17 september t/m 29 oktober 2018 worden op de volgende wegen werkzaamheden uitgevoerd om enkele spoorwegovergangen tussen Sauwerd en Winsum voor diepladers toegankelijk te maken.

Voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers over herkenning laaggeletterdheid

Bent u vrijwilliger in de zorg, welzijn of ondersteuning? Grote kans dat u mensen ontmoet die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of de computer. In Het Hogeland (gemeente Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) zijn dat samen 3000 tot 6000 mensen, tussen de 16 en 65 jaar.

Open Monumentendag - 8 en 9 september

Op de Open Monumentendagen zaterdag 8 en zondag 9 september stellen de bewoners van rijksmonumenten op de volgende adressen hun woning ter bezichtiging open:

Aanvragen voor de jaarwisseling

Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet is het alweer oud en nieuw. Wilt u iets organiseren rond de jaarwisseling, dan kan het zijn dat u een aantal zaken vóór 15 oktober met de gemeente moet regelen. Subsidie voor de organisatie van een jaarwisselingsfeest kunt u tot 15 oktober aanvragen. Ook ontheffingen van het verbod op carbidschieten of voor het houden van vreugdevuren kunt u tot 15 oktober regelen. Aan deze aanvragen zijn geen kosten verbonden.

Oproep foto's gemeente Winsum

Op 14 december houdt het gemeentebestuur van Winsum een feestelijke afscheidsbijeenkomst. We willen dan graag bijzondere foto's tonen.

Fietsen stallen bij het station

Fietsen die fout of te lang gestald staan, zorgen voor een rommelig straatbeeld en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente Winsum wil graag een net en veilig stationsgebied. Stal uw fiets daarom in het rek, met het voor- of achterwiel in de metalen gleuf van het fietsenrek.

Starthandeling aanleg Pieterpad Garnwerd-stal Weidelust

Donderdag 6 september verricht wethouder Harmannus Blok de starthandeling van de aanleg van het Pieterpad/fietspad tussen Garnwerd en stal Weidelust. De starthandeling vindt plaats ter hoogte van Klein Garnwerd 3 om 12:00 uur.

Winsum Vitaal opent Nationale Sportweek en Winsum Beweegt knallend!

Op zaterdag 15 september, start de Nationale Sportweek en Winsum Beweegt. Er vinden in Winsum op diverse locaties verschillende beweegactiviteiten plaats. Alle activiteiten zijn gratis en opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie verwijzen we u naar www.winsumvitaal.nl.