Middag-Humsterland en de nieuwe gemeenten

Aduarderzijl
Fotografie: gemeente Winsum

Middag-Humsterland ligt nu nog in twee gemeenten: deels in Winsum en deels in Zuidhorn. Per 2019 gaat de gemeente Winsum op in de nieuwe gemeente 'Het Hogeland', samen met de gemeenten De Marne, Bedum en Eemsmond. Gemeente Zuidhorn gaat dan op in de nieuwe gemeente 'Westerkwartier', samen met de gemeenten Grootegast, Leek en Marum. Na de herindeling wordt Middag-Humsterland in zijn geheel ingedeeld bij de gemeente Westerkwartier. De gemeenteraden van Winsum en Zuidhorn hebben dit besloten, nadat een volksraadpleging is gehouden onder de inwoners van Middag-Humsterland.

Geïnformeerd

Natuurlijk worden inwoners van het gebied geïnformeerd over en betrokken bij de veranderingen. Voor de overdracht van het gebied Middag stelden de gemeenten een projectgroep samen, die ervoor zorgt dat de overgang van de gemeente Winsum naar de gemeente Westerkwartier zorgvuldig gebeurt. Een stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers vanuit de colleges van Westerkwartier en Het Hogeland, ziet op het proces toe.

Bijeenkomst op 28 juni

In overleg met de dorpsverenigingen van Garnwerd, Ezinge en Feerwerd wordt een bijeenkomst voor alle inwoners in het gebied georganiseerd. Op donderdag 28 juni 2018 om 19.00 uur is iedereen welkom in de Doorrit van Café Hammingh in Garnwerd. De burgemeesters Rinus Michels (Winsum) en Henk Kosmeijer (Marum) geven een toelichting op de komende herindeling. Daarna is er een informatiemarkt, waar u meer te weten kunt komen over de onderwerpen Wonen & woonomgeving, Dienstverlening en privacy, Evenementen en vergunningen, Recreatie, sport & cultuur en Zorg, welzijn & onderwijs. U kunt in gesprek gaan met medewerkers van de verschillende gemeenten, die u graag nader informeren. Maar zij willen ook graag weten welke vragen er bij de inwoners leven en waaraan speciale aandacht moet worden geschonken.

Meer informatie vindt u in het nieuwsbericht 'feestelijke informatiemarkt 28 juni' en op www.winsum.nl en www.herindeling.westerkwartier.nl.

Lees meer over Middag-Humsterland: