Expositie van Sonja Wiekens in gemeentehuis

Gepubliceerd op: 13 juli 2017

Vanaf 13 juli 2017 exposeert kunstenaar Sonja Wiekens uit Wehe-den Hoorn in de centrale hal van het gemeentehuis in Winsum.

Sonja Wiekens
Sonja Wiekens, geboren in 1970, vond als kind tekenen en creatief bezig zijn al leuk om te doen. Ze kreeg vrij jong kinderen en kwam er daardoor niet aan toe om er iets mee te doen. Toen ze op latere leeftijd een moeilijke tijd kreeg in haar leven werd schilderen haar uitlaatklep. Ze deed een opleiding in schilderen en exposeert inmiddels regelmatig in gemeentehuizen en restaurants.

Dieren

Ze kent een eigen stijl van schilderen en juist omdat ze meestal vee of wild schildert geeft dat een bepaalde lijn in het werk. Ze schildert veel van Nanning van Wijk uit Niekerk die het zeldzame ras Engelse Longhorns (runderen) heeft. Ook foto's van dieren inspireren haar, gemaakt door haarzelf of door anderen.

Haar bedoeling is leuke kunst voor een betaalbare prijs te maken. Meer informatie hierover is te vinden op www.schilderij-demarne.nl.

De werken zijn tot en met 13 oktober 2017 te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, op maandag, dinsdag, donderdag van 8.30 tot 16.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

kunst van Sonja Wiekens