Aansluiting snel internet voor buitengebied

Gepubliceerd op: 03 mei 2018

Op dit moment heeft nog niet iedereen toegang tot snel internet. Vooral de bewoners in het buitengebied van onze gemeente hebben daar problemen mee. Daar komt echter verandering in. De zogenaamde witte adressen (of u dat bent kunt u checken op de website van Snel Internet Groningen) kunnen binnenkort worden aangesloten op snel internet dankzij onder andere een lening van de provincie en een subsidie van EBG en NCG. Door die bijdrage kan het bedrijf Rodin Broadband Groningen B.V., in samenwerking met Kabelnoord, aan de slag.

Er kan alleen snel internet aangelegd worden als minimaal 50% van de inwoners in het buitengebied zich aanmeldt. Als er voldoende aanmeldingen voor een abonnement zijn in een gebied, start de aanleg. Deze aanmeldingsfase noemen we de vraagbundeling. In deze periode hebt u een eenmalige kans om zonder aanlegkosten snel internet op uw adres te krijgen. Als de uitvoering van start gaat, is het niet mogelijk om nog gratis aan te sluiten.

Door middel van een brief van de gemeente Winsum wordt u geïnformeerd over het feit dat u een 'wit adres' bent en dat u door beide genoemde bedrijven wordt benaderd om u aan te melden voor een abonnement. Het verzenden van deze brief is echter verlaat. De planning is nu, dat deze brief rond dinsdag 15 mei wordt verstuurd. Vanaf dat moment begint ook de vraagbundeling.

In die periode ontvangt u ook een informatiekrant en er is een informatieavond voor bewoners. De datum van deze bijeenkomst vindt u in de informatiekrant. De periode van vraagbundeling sluit op 28 juni a.s. Voor meer vragen kunt u de website van Snel Internet Groningen raadplegen of contact opnemen met het Klanten Contactcentrum van de gemeente Winsum.